През 2018 г.

През лятото на 2018 г. научих, че след няколко години проектът на писателката Кристина Митева на усърдно правене и събиране на интервюта от най-различни хора вече е реализиран и че моето скромно участие ще присъства в книгата от 796 стр. “Един от нас споделя” на изд. “Либра Скорп”. Благодарности за честта да попадна сред интервюираните.

₪          ₪          ₪

А в края на лятото, след двугодишно очакване излезе сборникът “Първият контакт”, в който са публикувани най-добрите разкази от конкурса за фантастичен разказ на тема “Първи контакт”, организиран от Клуб по фантастика, евристика и прогностика „Аркадий и Борис Стругацки” и Младежки дом Пазарджик. Тогава разказът ми “Инфилтраторът” се класира на 4-о място от творбите на общо 56 участника.

₪          ₪          ₪

В деня на Народните будители беше издаден третият сборник на клуб “Lazarus”, в който също имам участие. Малко по-различен от досегашните, тази книга е проект на нашия приятел и почетен клубен член, големия художник Петър Станимиров, който пожела да възроди свои стари илюстрации и повери на нас отговорната задача да им вдъхнем нов живот с нови свежи истории. Получи се едно чудесно книжно бижу – висококачествено издание с гланцирана хартия и цветни илюстрации, излязло под шапката на изд. “Изток-Запад”. Имам честта да присъствам в тази книга с разказа си “Пътят на душата”.