През 2016 г.

Участвах с три мои разказа в хумористичния конкурс за разказ на Фондация “Български издател” “Вятърничави истории”. Разказите са качени в сайта на “Буквите”.

Б.А.Х.М.А.А.М.У.
b.a.h.m.a.a.m.u.

Близки срещи от напушен вид
blizki reshti ot napushen vid

На косъм
na kosam

₪          ₪          ₪

Като част от популяризацията на Horror Writers Club “Lazarus”, някои от членовете дадоха интервюта за различни медии и сайтове. Случи се така, че аз подготвих въпросите за интервюто с Валентин Попов – Вотан. Преди обаче да му ги изпратя, ми хрумна да си направя шега и измислих съвсем различни и несвързани въпроси. А той всъщност ги хареса, отговори на тях и реши да публикува “интервюто” в сайта си val.kniga-bg.com. Цялото “интервю” можете да прочетете във val.kniga-bg.com. (линкът не е активен вече)

joke interview with votan

Разбира се, след това му изпратих истинските въпроси, на които той отговори също толкова истински и сериозно. Същинското интервю бе публикувано първо в dailypress.bg:

real interview with votan in dailypress

И след това във val.kniga-bg.com: (линкът не е активен вече)

real interview with votan

₪          ₪          ₪

През януари спонтанно участвах в анкета, проведена от писателя Стефан Кръстев – Цефулес, която след това качи в bgsever.info:

bgsever anketa

₪          ₪          ₪

През месец март написах статия за Horror Writers Club “Lazarus”, която бе качена в mashtabi.com със съдействието на моя добър приятел от детството Христо Първанов.

mashtabi article

Ден по-късно Олеся Николова (автор, редактор, филолог, графичен дизайнер, копирайтър, инициатор на творчески проекти и събития) прояви интерес към статията ми, която в последствие беше качена в Е-същност:

e-sustnost article

₪          ₪          ₪

На първи април (без майтап) моя визитка със скромната ми (засега) творческа биография бе качена на сайта на Bukvite, като един от авторите в Алманах “Нова Българска Литература”.

almanach_new_bg_literature_authors

almanach_new_bg_literature_vizitka_lostov
₪          ₪          ₪

През месец април, покрай запознанството ми с Иван Игнатов (организатор на събития и концерти, мениджър на рекламна медия и CEO на addicted.media), разказът ми “Деветият живот” беше публикуван в раздел “нови автори” в betweenthepages.club:

devetiat jivot v between the pages
₪          ₪          ₪

През месец май участвам в конкурс за фентъзи разказ на тема “Песента на Юга”, организиран от Fantasy LARP Center. Разказът ми “Песента от юг” е качен тук, където може да се гласува.

fantasyLARPcenter_contest_2016
₪          ₪          ₪

През май месец кратък анонс от мен за първия сборник “Писъци” от Horror Writers Club LAZARUS бе качен в сайта на betweenthepages.club.

screams_betweenthepages
₪          ₪          ₪

Същият месец, писателят Стефан Кръстев направи интервю с мен, което бе качено в сайта на bgsever.info.

interview_bgsvever

₪          ₪          ₪

През юни разказът ми “Деветият живот” заедно с моя визитка беше публикуван в сайта Е-същност.

devetiat jivot_e-sustnost
₪          ₪          ₪

През юли сайтът Е-същност публикува интервю с мен.

e-sustnost_interview

₪          ₪          ₪

Моя визитка е в секцията “Членове” в сайта на Horror Writers Club LAZARUS.

horror-bg_lostov
₪          ₪          ₪

През август имах честта и удоволствието да стана част от проекта на писателката Кристина Митева “ЕДИН ОТ НАС споделя” и интервю с мен е качено в сайта oneofusshares.com.

oneofusshares-lostov
₪          ₪          ₪

Мой анонс за представянето на сборника “Писъци” в клуб “The Red Harp” към читалище “Месемврия 2015” в гр. Несебър е качен в сайта на клуб “Lazarus”.

screams in nessebar

 ₪          ₪          ₪

Моя статия за сборника “Писъци”, клуба на авторите на хорър “Lazarus” и Колекция Дракус беше публикувана в сайта на вестник “Труд”.

screams in trud newspaper website
₪          ₪          ₪

Също и в блога “какво ДА четем”.

screams v kakvo da chetem

 ₪          ₪          ₪

Разказът ми “The Colour Of Life” (“Цветът на живота”) е включен в специалното англоезично издание на списание “Dracus” за 2016 г., което беше представено на тазгодишния Еврокон в Барселона. Преводът е мой.
Линк за безплатно сваляне на електронната версия на броя

dracus-special-edition-2016-e-version
the-colour-of-life-page-1
the-colour-of-life-page-2
₪          ₪          ₪

В края на годината получих предложение от Ева Радева да напиша коледно пожелание към българските читатели като пишещ човек в един от сайтовете ѝ Evel Inara. Eто, какво измъдрих:

lostov_evelinara-2016

Малко след това получих покана от нея да стана част от рубриката в другия ѝ сайт Пълнощастие. Откъс от представянето ми там:

“Александър Цонков или Lostov e щастливо женен, баща на приказно момиченце и колекционер на бирени капачки от бири, които обаче самият той е пил. Също така (в умерени до поносими граници) е егоист, чревоугодник и консуматор на алкохолни напитки. И на всичкото отгоре е прописал, че и му публикуват разказите. Обича да пише в остросюжетните жанрове фантастика, фентъзи, хорър, мистерия, трилър. От началото на 2015 г., откакто е започнал да се занимава по-сериозно с това поприще, е написал около 35 разказа, като 8 от тях са публикувани на хартия. През 2016 г. става член на клуба на авторите на хорър „Lazarus”. По-късно в същата година печели трето място на националния конкурс за публикуван къс разказ за автори до 35-годишна възраст “Рашко Сугарев”. Предстоят му още публикации на негови разкази на хартия, а когато пребори мързела дори и ще издаде собствен сборник. Радва се като малко дете на всеки нов Like на авторската си страница във фейсбук, знаейки, че един ден ще осъзнае колко нелепа е цялата тази схема с виртуалните харесвания и потупвания по рамото, но на този етап все още предпочита да живее в тази илюзия.”

lostov_palnoshtastie-2016